Dezinsekcija moljaca u Beogradu u filmskom studiju Avala Film

Doziranje prepararaa na bazi permetrina,modifikovanog cipermetrina i varijacija cihalotrina u trajnoj regulaciji moljaca u skupocenim kostimima.

Jedan od najpoznatijih filmskih studija u zemlji „Avala Film“ sa reputacijom od preko 70 godina i stacioniran u Beogradskom naselju filmski grad na Košutnjaku u Beogradskoj opštini Čukarica se suočavao sa ogromnim brojem moljaca u kostimama neprocenjive vrednosti koji su se koristili za statiste i glumce tokom izvodjenja filmskih predstava.

Kao takvi zahvaćeni moljcima,kostima ovog filmskog giganta su bili potpuno tehnički i medicinski neupotrebljivi za dalje raspolaganje i profesionalni  angažman.

Čelni ljudi Avala Filma u Beogradu su nas 2017 e godine kontaktirali povodom uspostavljanja tehničke specifične saradnje i daljih hitnih stručnih konsultacija u smislu očuvanja inficiranih kostima vrednih više stotina hiljada eura u preko 15 hiljada primeraka sa svih pet kontinenata.

Prema izjavama menadžera nijedna druga služba nije htela i nije se usudjivala dati bilo kakve garancije na bilo kakav radni učinak u preko 15 hiljada inficiranih kostima moljcima u preko 7 prostarnih skladištenih paviljona svaki površine više hiljada kvadratnih i kubnih metara.

Na naš predlog da prvo uradimo besplatan sanitarni pregled pre bilo kakvih daljih prognoza upravni odbor je shvatio u samom startu da želimo rešiti problem i da je nezahvalno bilo šta na telefonu pričati o bilo kakvoj garanciji dok se ne vidi činjenična situacija na terenu.

Po dolasku naših eminentnih sanitarnih inženjera,biologa i DDD tehnologa ustanovljeno je sledeće činjenično stanje:

-preko 80% kostima vrednosti svaki par stotina eura je dubinski zahvaćen moljcima.

-Ogroman broj moljaca ulazio je preko polomljenih stakala na prozorima stacionarnih magaciona sa kostimama i preko prozora koji se nisu zatvarali duže vremena.

-Moljci su u većini slučajeva bili u okolnim drvećima odakle su tokom noći ulazili kroz nezatvorene prozore u skladištene magacionske paviljone.

Epilog sanitarnog pregleda je takav da su odlučivali sati ne dani ili meseci u blagovremenoj dezinsekciji kako bi se spasila kolekcija skupocenih i retkih glumačkih kostima u preko 15 hiljada primeraka.

Klijentu je predložena vakumska metoda putem specificno dizajnirane pvc cerade oduzimanjem kompletnog kiseonika svih preostalih crvića odnosno sindirela unutar odeće,a spolja zatvaranje i obezbedjivanje svih ulaznih tačaka odnosno otvorenih prozora,ventilacija i ostalo.

Sa naše strane je uradjen analitički tretman celokupnog drveća oko paviljona na površini više hektara unutar samih magacina sa kostimam na površini više hiljada kvadratnih i kubnih metara i ujedno je uradjeno htz vakumiranje prema standardizaciji Zakona o Sanitarnom Nadzoru R.Srbije.

Sve kostime smo istretirali selektovanim insekticidima i pesticidima dobijenim u laborantskim uslovima specifično dobijenim u 100% regulaciji mojaca uz 100% očuvanje svih tkanina nakon tretmana.

Epilog:

-Nakon završetka celokupnog projekta koji je trajao više nedelja u praksi 30 ak dana uz angažovanje 10 ak eminentnih DDD tehnologa i kontrolora kvaliteta rada svih radnih timova došli smo do 100% radnog učinka poštujući jednostavne zakone biologije,hemije i medicine.

Našim angažovanjem kao što možete se uveriti u autentičnim fotografijama dole smo uspeli fizički i tehnički spasiti preko 18 hiljada komada skupocene garderobe vredne više stotina hiljada eura po ceni od svega par procenata celokupne garderobe koji je klijent u očajanju hteo otudjiti i baciti od neizdržive količine visoko reproduktivnih i štetnih moljaca.

Zahvaljujemo generalnom menadžeru Avala Film Marini Ivanović i celokupnom upravnom odboru na ukazanom poverenju i blagovremenim signalima da upravo nama povere poverenje od plejade svih ostalih DDD službi u Republici Srbiji i okruženju jer smo jedina od svih upitanih firmi u Beogradu i Srbiji nakon opsežnih priprema dali bezuslovnu garanciju na regulaciju moljaca sa jedne strane a sa druge strane 100% očuvanost skupocenih kostima namenjih daljim profesionalnim angažmanima.

Kako je tekao ceo postupak možete videti u svojstvu autentičnih radnih fotografija naših sanitarnih inženjera i biologa na licu mesta.

Ujedno dole autorske fotografije u regulaciji moljaca u odeći,kostimima,odelima naročito kod većih institucija su edukativni vodič i ostalim DDD službama u zemlji kako bi tekao ispravan postupak regulacije moljaca a sa druge strane se mora ocuvati celokupan asortiman tretirane robe.

  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail
  • Pinterest
  • LinkedIn

Fiziologija i zivot moljaca

DALJE

Oznake:

4 mišljenja na „Dezinsekcija moljaca u Beogradu u filmskom studiju Avala Film“

  1. vitezova karadjordjeve zvezde

    to kada se zida zgrada u blizini gde su gradilista najvise se pojave a ovi sto prodaju zdravu hranu svaka druga namirnica puna moljaca reklamiras im oni kazu da ne znaju o cemu se radi napune mi kuhinju moljcima moram da bacim svu hranu kao debil a platio sam hranu a klase sramota i grehota sta nam rade i drzava i prodavci postali smo afrika u centru evrope

  2. A onaj autan za moljce je li pomaze i kako to ide imam rupice na dzemperima dosta neko kaze naftalin neko kaze lavanda neko kaze da stavim u kesama svu garderobu zahvacenim moljcima u kesama pa u zamrzivac ?svi znaju sve a niko nista ne zna svi su dobri na prici a kada treba da se nesto konkretno radi nigde nikoga.sve strucnjak do strucnjaka a niko da nesto konkretno uradi svi su strucnjaci na prici sest dzempera i tepih u dnevnoj sobi sam bacila do sada od jeseni do sada muka teska prskali su mi neki iz zemuna jedna firma u oktobru drzalo je do novembra u novembru je opet krenulo sa rupicama dobijam odgovor da moram opet da platim 10 hiljada dinara a nije drzalo ni mesec dana to sto su prskali

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *