Dezinsekcija moljaca u Beogradu u filmskom studiju Avala Film

Doziranje prepararaa na bazi permetrina,modifikovanog cipermetrina i varijacija cihalotrina u trajnoj regulaciji moljaca u skupocenim kostimima.
Podelite stečeno znanje sa prijateljima...

Jedan od najpoznatijih filmskih studija u zemlji “Avala Film” sa reputacijom od preko 70 godina i stacioniran u Beogradskom naselju filmski grad na Košutnjaku u Beogradskoj opštini Čukarica se suočavao sa ogromnim brojem moljaca u kostimama neprocenjive vrednosti koji su se koristili za statiste i glumce tokom izvodjenja filmskih predstava.

Kao takvi zahvaćeni moljcima,kostima ovog filmskog giganta su bili potpuno tehnički i medicinski neupotrebljivi za dalje raspolaganje i profesionalni  angažman.

Čelni ljudi Avala Filma u Beogradu su nas 2017 e godine kontaktirali povodom uspostavljanja tehničke specifične saradnje i daljih hitnih stručnih konsultacija u smislu očuvanja inficiranih kostima vrednih više stotina hiljada eura u preko 15 hiljada primeraka sa svih pet kontinenata.

Prema izjavama menadžera nijedna druga služba nije htela i nije se usudjivala dati bilo kakve garancije na bilo kakav radni učinak u preko 15 hiljada inficiranih kostima moljcima u preko 7 prostarnih skladištenih paviljona svaki površine više hiljada kvadratnih i kubnih metara.

Na naš predlog da prvo uradimo besplatan sanitarni pregled pre bilo kakvih daljih prognoza upravni odbor je shvatio u samom startu da želimo rešiti problem i da je nezahvalno bilo šta na telefonu pričati o bilo kakvoj garanciji dok se ne vidi činjenična situacija na terenu.

Po dolasku naših eminentnih sanitarnih inženjera,biologa i DDD tehnologa ustanovljeno je sledeće činjenično stanje:

-preko 80% kostima vrednosti svaki par stotina eura je dubinski zahvaćen moljcima.

-Ogroman broj moljaca ulazio je preko polomljenih stakala na prozorima stacionarnih magaciona sa kostimama i preko prozora koji se nisu zatvarali duže vremena.

-Moljci su u većini slučajeva bili u okolnim drvećima odakle su tokom noći ulazili kroz nezatvorene prozore u skladištene magacionske paviljone.

Epilog sanitarnog pregleda je takav da su odlučivali sati ne dani ili meseci u blagovremenoj dezinsekciji kako bi se spasila kolekcija skupocenih i retkih glumačkih kostima u preko 15 hiljada primeraka.

Klijentu je predložena vakumska metoda putem specificno dizajnirane pvc cerade oduzimanjem kompletnog kiseonika svih preostalih crvića odnosno sindirela unutar odeće,a spolja zatvaranje i obezbedjivanje svih ulaznih tačaka odnosno otvorenih prozora,ventilacija i ostalo.

Sa naše strane je uradjen analitički tretman celokupnog drveća oko paviljona na površini više hektara unutar samih magacina sa kostimam na površini više hiljada kvadratnih i kubnih metara i ujedno je uradjeno htz vakumiranje prema standardizaciji Zakona o Sanitarnom Nadzoru R.Srbije.

Sve kostime smo istretirali selektovanim insekticidima i pesticidima dobijenim u laborantskim uslovima specifično dobijenim u 100% regulaciji mojaca uz 100% očuvanje svih tkanina nakon tretmana.

Epilog:

-Nakon završetka celokupnog projekta koji je trajao više nedelja u praksi 30 ak dana uz angažovanje 10 ak eminentnih DDD tehnologa i kontrolora kvaliteta rada svih radnih timova došli smo do 100% radnog učinka poštujući jednostavne zakone biologije,hemije i medicine.

Našim angažovanjem kao što možete se uveriti u autentičnim fotografijama dole smo uspeli fizički i tehnički spasiti preko 18 hiljada komada skupocene garderobe vredne više stotina hiljada eura po ceni od svega par procenata celokupne garderobe koji je klijent u očajanju hteo otudjiti i baciti od neizdržive količine visoko reproduktivnih i štetnih moljaca.

Zahvaljujemo generalnom menadžeru Avala Film Marini Ivanović i celokupnom upravnom odboru na ukazanom poverenju i blagovremenim signalima da upravo nama povere poverenje od plejade svih ostalih DDD službi u Republici Srbiji i okruženju jer smo jedina od svih upitanih firmi u Beogradu i Srbiji nakon opsežnih priprema dali bezuslovnu garanciju na regulaciju moljaca sa jedne strane a sa druge strane 100% očuvanost skupocenih kostima namenjih daljim profesionalnim angažmanima.

Kako je tekao ceo postupak možete videti u svojstvu autentičnih radnih fotografija naših sanitarnih inženjera i biologa na licu mesta.

Ujedno dole autorske fotografije u regulaciji moljaca u odeći,kostimima,odelima naročito kod većih institucija su edukativni vodič i ostalim DDD službama u zemlji kako bi tekao ispravan postupak regulacije moljaca a sa druge strane se mora ocuvati celokupan asortiman tretirane robe.

 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail
 • Pinterest
 • LinkedIn

Podelite stečeno znanje sa prijateljima...

4 Comments

 1. Avatar
  BM

  Kad ih vidim moljce muka mi je dodje mi da povratim.

 2. Avatar
  Keksi

  A ove u kuhinji koji jedu namirnice kako njih se resiti ili baciti svu hranu iz kuhinje molim za savet?

 3. Avatar
  vitezova karadjordjeve zvezde

  to kada se zida zgrada u blizini gde su gradilista najvise se pojave a ovi sto prodaju zdravu hranu svaka druga namirnica puna moljaca reklamiras im oni kazu da ne znaju o cemu se radi napune mi kuhinju moljcima moram da bacim svu hranu kao debil a platio sam hranu a klase sramota i grehota sta nam rade i drzava i prodavci postali smo afrika u centru evrope

 4. Avatar
  nevena

  A onaj autan za moljce je li pomaze i kako to ide imam rupice na dzemperima dosta neko kaze naftalin neko kaze lavanda neko kaze da stavim u kesama svu garderobu zahvacenim moljcima u kesama pa u zamrzivac ?svi znaju sve a niko nista ne zna svi su dobri na prici a kada treba da se nesto konkretno radi nigde nikoga.sve strucnjak do strucnjaka a niko da nesto konkretno uradi svi su strucnjaci na prici sest dzempera i tepih u dnevnoj sobi sam bacila do sada od jeseni do sada muka teska prskali su mi neki iz zemuna jedna firma u oktobru drzalo je do novembra u novembru je opet krenulo sa rupicama dobijam odgovor da moram opet da platim 10 hiljada dinara a nije drzalo ni mesec dana to sto su prskali

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Call Now ButtonMozete nas pozvati ovde...css.php

Pin It on Pinterest

Podelite stečeno znanje sa drugima...

Prenesite stečeno znanje sa ovog sajta Vašim prijateljima i dobijte mišljenja..